* verplicht veld

Vaarlessen

Begin uw watersportvakantie zorgeloos met één van onze vaarlessen

LET OP! IVM HET CORONAVIRUS IS HET GEVEN VAN EEN VAARCURSUS NIET MOGELIJK.

 

Botenverhuur L. van der Pol biedt in samenwerking met Vaarschool Noord Nederland vaarcursussen aan. Indien u weinig of geen ervaring heeft met varen, bieden wij u de mogelijkheid om onder begeleiding van een professionele vaarinstructeur een vaarcursus bij te boeken. U kunt kiezen uit een opfriscursus, een vaarles of een uitgebreide vaarles.

 

Hoe gaan de vaarlessen in z'n werk? 

Als u de vaarles heeft geboekt komt op de dag van aanvang van uw vakantie (in overleg) een ervaren schipper van Vaarschool Noord Nederland om u instructies te geven over uw gehuurde schip. Vervolgens gaat u samen een stukje varen waarbij u praktische tips krijgt over onder andere het aanleggen en wegvaren in havens en de regels op het water.

 

De vaarlessen zijn bedoeld om u met een veilig en vertrouwd gevoel te bezorgen tijdens uw vaarvakantie. Het volgen van de lessen is zeker niet verplicht, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat uw vakantie meer ontspannen verloopt. Hebt u al wel enige ervaring? Ook een opfriscursus is mogelijk zodat u alle fijne kneepjes van het varen onder begeleiding van een schipper weer even kunt oefenen.

 

We hebben de volgende opties die u bij uw huurschip kunt boeken:

  • Opfriscursus (1 uur): €65. U gaat samen met de schipper een stukje varen en leert het schip goed kennen.
  • Vaarles (2 uur): €120. U gaat samen met de schipper een stukje varen en leert de regels op het water, aanleggen, wegvaren, etc.
  • Uitgebreide vaarles (3 uur): €170. In alle rust leert de schipper u de regelgeving op het water, aanleggen in havens, draaien en stoppen.
     

Mocht u vragen hebben over de vaarlessen en bent u benieuwd welke het best bij uw wensen aansluit, neem dan gerust contact met ons op.