* verplicht veld

Vaarlessen

Begin uw watersportvakantie zorgeloos met één van onze vaarlessen

Botenverhuur L. van der Pol biedt in samenwerking met SARO-training vaar en zeilcursussen aan. Indien u weinig of geen ervaring heeft met varen en of zeilen, bieden wij u de mogelijkheid om onder begeleiding van een professionele vaarinstructeur een vaar/zeilcursus bij te boeken. U kunt kiezen uit een opfriscursus, een vaarles of een uitgebreide vaarles.

 

Hoe gaan de vaarlessen in z'n werk? 

U krijg voor vertrek al een gedegen (video)instructie van de gehuurde boot, maar let op er wordt niet gevaren.

Als u de vaarles heeft geboekt komt op de dag van aanvang van uw vaarvakantie of zeiltrip een ervaren schipper van SARO-training om u vaarinstructies te geven over uw gehuurde schip. Vervolgens gaat u samen het water op waarbij u praktische tips krijgt over onder andere het aanleggen en wegvaren in havens en de regels op het water. Bij de zeilcursus komen daarnaast ook de kneepjes van de zeilsport aan bod.

 

De vaarlessen zijn bedoeld om u met een veilig en vertrouwd gevoel te bezorgen tijdens uw vaarvakantie. Het volgen van de lessen is zeker niet verplicht, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat uw vakantie of zeiltrip meer ontspannen verloopt. Hebt u al wel enige ervaring? Ook een opfriscursus is mogelijk zodat u alle fijne kneepjes van het varen onder begeleiding van een schipper weer even kunt oefenen.

 

We hebben de volgende opties die u bij uw huurschip kunt boeken:

  • Opfriscursus (1 uur): €65. U gaat samen met de schipper een het water op en leert het schip goed kennen.
  • Vaarles (2 uur): €120. U gaat samen met de schipper het water op en leert de regels op het water, aanleggen, wegvaren, etc.
  • Uitgebreide vaarles (3 uur): €170. In alle rust leert de schipper u de regelgeving op het water, aanleggen in havens, draaien en stoppen.
     

Mocht u vragen hebben over de vaarlessen en bent u benieuwd welke het best bij uw wensen aansluit, neem dan gerust contact met ons op.