* verplicht veld

Praktische informatie

Lees hier alles over het huren van een boot bij Polboten.nl

Informatie over huurprijzen, huurtijdenreserveren, betalen, bijkomende kostenborgverzekeringannuleringhuurvoorwaardenhuisdierenvaarervaring,  wat u mee moet nemenovernachten en parkeren vindt u op deze pagina.

 

Covid-19

Informatie over uw boeking in samenhang met Covid-19 vindt u hier;

https://www.polboten.nl/meer-info/corona-vragen

 

Huurprijzen

Alle actuele huurprijzen vindt u onder aan elke bootpagina in de boekingsmodule. Door de gewenste start en eindatum te selecteren wordt de huurprijs zowel direct als in de rechterkolom getoond. 

Reserveren

U kunt een boot reserveren via de online boekingsmodule. Tevens kunt u ons een email sturen of telefonisch contact opnemen. Zodra uw aanvraag binnen is en de gewenste boot nog vrij is, zal u een per email huurcontract worden toegezonden.

Betalen

De aanbetaling dient u binnen 5 dagen na factuurdatum te voldoen, dit kan middels een overboeking of via de iDeallink in het huurcontract. Bij reserveringen die binnen 14 dagen plaats vinden, dient de gehele huursom direct na ontvangst van het huurcontract te worden voldaan. De betalingsgegevens staan op het huurcontract vermeld. Na ontvangst van de (halve) huurprijs is de overeenkomst bindend en bent u akkoord met de algemene huurvoorwaarden. De volledige huurprijs dient 14 dagen voor aanvang van de huurperiode te zijn voldaan.

 

Bijkomende kosten

Bijkomende kosten zijn: haven-, brug-, kade-, sluis-, liggelden en kosten voor brandstof en/of andere verbruikszaken. De boot moet in ieder geval bezemschoon worden ingeleverd, de berekende schoonmaakkosten zijn voor de generale eindschoonmaak.

Borg

Voor de polyvalken is de borg € 250,-. Voor de Friendship 22 en de Victoire 22 is de borg €350,-. Voor alle andere boten is de borg € 450,-. 

 

Huurtijden

 

we​ek

van: vrijdag tussen 16:00 en 19:00*
tot: vrijdag uiterlijk 10:00

van: maandag vanaf 12.00

tot: zondag uiterlijk 17.00

 

weekend

van: vrijdag tussen 16:00 en 19:00*
tot: zondag uiterlijk 17.00 uur


 

midweek  

van: maandag vanaf 12:00
van: vrijdag uiterlijk 10:00


 

 

Uw gehuurde boot dient op de uiterlijke inlevertijd leeg en bezemschoon in onze haven terug te zijn.

 

*Arriveert u op vrijdag later dan 19.00 uur en op alle ander dagen na 18.00 uur? Laat dit ons van tevoren weten. U kunt op de door u gehuurde boot overnachten en de volgende dag helpen we u vanaf 9.00 uur graag verder.

Verzekering

De boten zijn all-risk verzekerd. Bij schade heeft u te allen tijde een eigen risico welke gelijk is aan de borg van uw boot.

Annulering

Wij kunnen tot annulering overgaan als niet tijdig of niet volledig is betaald. Annuleren is mogelijk als u - om welke reden dan ook - een gereserveerde boot niet wenst te huren. De annuleringsvoorwaarden staan vermeld in de algemene huurvoorwaarden. De weersomstandigheden behoren tot uw eigen risico. Wij adviseren u ten alletijde een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw verzekeraar.

Algemene huurvoorwaarden

Uw rechten en plichten als huurder zijn opgenomen in onze algemene huurvoorwaarden. Tijdens de Sneekweek geleden er tevens additionele huurvoorwaarden. De algemene huurvoorwaarden zijn van toepassing op al onze huurovereenkomsten. Hieronder vindt u een korte samenvatting.

  • Wij zorgen ervoor dat uw vaartuig in goede staat, met complete inventaris en veiligheidsuitrusting wordt afgeleverd op de in het huurcontract aangegeven locatie en tijd.
  • Bij het huren van een boot neemt de huurder de verantwoording op zich het vaartuig in dezelfde staat terug te brengen als hij/zij het heeft ontvangen.
  • Het vaartuig dient bezemschoon ingeleverd te worden. Is dat niet het geval, dan worden naast de schoonmaakkosten, extra schoonmaakkosten in rekening gebracht.
  • Schade voortvloeiend uit onverantwoord zeilen worden op de huurder verhaald. Eventuele schade dient verplicht gemeld te worden bij de verhuurder zodat ook de volgende huurder weer een onbezorgde vakantie kan hebben. In geval van twijfel kunnen wij de borg inhouden.
  • Zonder toestemming van de verhuurder mogen geen huisdieren aan boord meegenomen worden. Op de kajuitzeiljachten zijn huisdieren niet toegestaan.
  • De verhuurder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor beschadiging of vermissing van persoonlijke bezittingen van de huurder.
  • Al onze boten worden inclusief motor verhuurd.

 

Huisdieren

In verband met allergieën (bijvoorbeeld bij de volgende gasten) zijn huisdieren helaas niet toegestaan op onze kajuit(zeil)jachten en motorboten. Op de open boten zijn huisdieren geen bezwaar.

Vaarervaring

Voor onze schepen is geen vaarbewijs nodig, maar let op: u dient goed te kunnen zeilen en goed met de (aanhang-)motor om te kunnen gaan. Is dit niet het geval, dan kunt u een van de vaarlessen bijboeken. Goed zeemanschap staat bij ons hoog in het vaandel. Daartoe hebben wij tien gouden regels opgesteld. Wij verwachten van onze huurders dat zij zich hieraan houden.

Inventaris

De inventaris staat per boot weergegeven op onze website. U dient zelf slaapzakken, handdoeken, hoofdkussen(er zijn kleine hoofdkussens aan boord) en lakens mee te nemen. Op open boten dient u ook zelf keukeninventaris mee te nemen.

Overnachten

U hoeft 's nachts niet terug te komen in onze jachthaven en kunt gerust aanmeren aan één van de vele prachtige steigers of havens in het Friese merengebied.

Parkeren

U kunt kosteloos bij ons parkeren op eigen, gesloten terrein.