* verplicht veld

De historie van Botenverhuur Van der Pol

Zo begon Polboten in Sneek

Polboten is een familiebedrijf dat ruim 40 jaar geleden met veel passie en liefde voor zeilsport begonnen door wedstrijdzeiler (16m2 4323) Lieuwe van der Pol en Sientje van der Pol. We nemen u graag mee door de historie van ons prachtige bedrijf.

 

 

Halverwege de jaren 70 startte de toen 25 jarige Lieuwe van der Pol met het verhuren van 4 houten 16 m2’s, het type boot waarmee hij zelf aan wedstrijden deelnam .

 

Toen hij in 1979 een huurvloot van 10 houten-kajuitzeilboten overnam, begon het verhuurbedrijf behoorlijk serieuze vormen aan te nemen. Hij betrok "de oude politiehaven" aan de Oude Oppenhuizerweg in Sneek. Bij de haven was tot dusver geen kantoor; de formaliteiten werden geregeld vanuit een oranje Volkswagen t2 bus.

 

Na 6 jaar succesvol verhuren kon in 1985 het naast gelegen pand aan de Oude Oppenhuizerweg betrokken worden. Tevens werden in dit jaar de eerste polyester zeiljachten aangeschaft. Mooie jaren volgden. De vloot werd steeds meer uitgebreid en moderner; in 1991 begonnen de eerste 16m2’s plaats te maken voor de modernere en sportieve Polyvalk en in 1993 werden de eerste gloednieuwe zeiljachten aangeschaft.

 

In de jaren tussen 1985 en 1999 heeft het bedrijf een enorme groei gekend waardoor het uit z’n jasje groeide. In het jaar 2000 werd dan ook gestart met de bouw van een nieuw pand met ruime parkeergelegenheid en een haven, met 50 ligplaatsen. In 2004 werd zoon Jappie van der Pol bij de zaak betrokken en begon met een zeer goede basis te werken aan de toekomst van het watersportbedrijf.

 

In 2019 vierden we het 40-jarig jubileium van Polboten en  behoren we tot één van de meest moderne watersportbedrijven van deze tijd. Met een moderne, goed onderhouden vloot en de full service faciliteiten kunnen we onze gasten optimaal bedienen.  Maar net als de tijd staan we nooit stil!

 

Eind 2022 is na 43 jaar het familiebedrijf Botenverhuur Van der Pol overgegaan naar Langweer. Na vele jaren met heel veel liefde, plezier en passie boten te hebben verhuurd vanuit Sneek, was het voor Jappie tijd voor een nieuwe uitdaging. De vloot wordt in zijn geheel overgenomen door Sailingcenter Langweer en zullen verhuurd worden onder de naam Polboten by Sailingcenter.